Om dagensnamnsdag

Sajten www.dagensnamnsdag.nu är en gratistjänst som listar dagens och kommande namnsdagar. Med hjälp av vår sökfunktion kan du även se vem som har namnsdag på ett specifikt datum.

Januari och februari 2015 – se namn för 2015 och även den senaste statistiken på sajten för topp 100-listorna är uppe nu med helt färska siffror på de vanligaste namnen. 

December 2014 – god jul till er alla. Lägg till en egen namnsdag på vår sajt denna helg! Eller lägg in din kompis namnsdag som en julklapp!

November 2014 – ny kan du se hur många som bär just ditt namn. Klicka på något av de namn som finns registrerade i vår databas och på namnsidan finns information om hur många som heter just ditt namn. Se t.ex. Anna 

Oktober 2014 – ny lista på namn i USA – lite mer speciella

Juni 2014 – nya listor på gamla svenska namn finns nu uppe.

Nya listor på namn har lagts upp under februari och mars 2014

Nytt för februari 2014 är lanseringen av vår namngenerator 

Januari 2014 – det har visat sig vara mycket eftertraktat att få med sin alldeles egna namnsdag på webbplatsen, missa inte att kasta ett öga på de nya namnen som lagts till.

Nytt för augusti 2013 – nu är det möjligt att återigen registrera förslag på egna namnsdagar på vår sajt! Klicka här för att komma till nya namntjänsten som är väldigt populär!

Ny namnstatistik upplagd augusti 2013. Kom till namnstatistik

Nyheter för juni 2012, vi har lagt upp flera sidor för namn, dels från Sverige men även från andra länder såsom USA och UK. Vi har även lagt upp en topp 3-lista för vanliga namn på förstasidan. Snart kommer det upp mer funktioner.

Från och med år 2010 är det möjligt att skicka vykort från sajten, ligger dock nere just nu – meddela oss om ni vill att den ska upp igen. Gratta dina vänner på namnsdagen med ett e-vykort! Vi har även lagt upp statistik för populära svenska namn. Se topp 100 för nyfödda killar och tjejer. Denna tjänst har vi tagit ned för en kortare tid men den kommer snart upp igen.

Nyheter för januari 2007. Vill du att vi lägger upp just din namnsdag? Notera att vi nu även har listat alla inofficiella namnsdagar. Kontakta oss för att lägga upp just din namnsdag. Skicka in ditt namn och ett förslag på datum då du har (vill ha) din inofficiella namnsdag. Vi lägger därefter upp din namnsdag på sajten så fort som möjligt. Kontakta oss gällande just din namnsdag! Vårt mål är att alla i Sverige ska få upp sina egna namnsdagar på vår sajt. Detta ska vara oberoende av namnens urpsprung och betydelse. Har du en kompis, son, dotter eller mamma som inte har sin namnsdag listad? Vi fixar det! Denna tjänst har vi tagit för tillfället men den kommer snart upp igen.

Nyheter för december 2006. Nytt på sajten är att vår sökfunktion för namnsdagar är skriven med hjälp av tekniken Ajax nu! Detta för användarnas skull!

Känner jag något namnsdagsbarn idag? Vilket är dagens namn? Vem har namnsdag idag? När har flickvännen namnsdag? Vem har namnsdag den 19 juni? Jag får inte glömma bort min killes namnsdag igen! När har pappa och mamma namnsdag? Kan jag bli påmind om mina vänners namnsdagar? Vad betyder namnet Erik?

Frågorna är många. Vi kan snabbt ge dig svar och hjälpa dig komma ihåg dina vänners och släktingars namnsdagar. Klicka nedan för att se dagens namnsdag och för att komma till sökfunktionen. Visa dagens namnsdag och sök namnsdagar!